Bugün yazlığa gitmeden önce, kışlığımızdaki son kahvaltıda uzun bir süredir bugün de görüşme fırsatı bulamadığımız, üniversite yıllarından yakın arkadaşlarımızı ağırlamanın keyfini yaşadık...Araya zaman girse de insan bıraktığı yerden başlayabilir ya bazen bugün de öyle oldu. Ne güzel...
Bugün kahvaltımda mor STATICE, sarı CRASPEDIA ile sarı GERBERA çiçeklerini kullandım.
STATICE mor, pembe, beyaz, sarı ve mavi renklerde olan ve kurutulduğunda da rengini muhafaza edebilen bir çiçek türü. CRASPEDIA ise sarı renkte olup o da kurutulduğunda rengini muhafaza eden bir çiçek türü. Kuru çiçeklerin renklerini yitirmemesi için çeşitli yöntemler mevcut: silika jel içinde kurutma, fırında şok kurutma, vs ancak bu iki çiçek, normal ortam koşullarında, hiçbir ilave işlem gerektirmeden kuruyup renklerini olduğu gibi muhafaza edebiliyorlar. Aranjmanlarda kuru çiçek kullanmayı sevmiyorum, ancak bunlar canlı renklerini ve görüntülerini muhafaza edebildikleri için kullanmakta sakınca görmüyorum, çünkü örneğin peçete süsü olarak kullanmak istediğinizde, canlılıklarını yitirmesinler diye, son anda hazırlamanıza gerek kalmıyor. Daha önceden hazırlık yapma şansı veriyorlar.
Fotoğraflar: Samir SADIKOĞLU
Soframda kullandığım zeytin ağacından imal edilmiş el yapımı tabakları ahşap masanın üzerinde ön plana çıkarmak, görünür hale getirmek için masanın ortasında krem rengi bir örtü kullandım. Bu el yapımı tabakların üstünde porselen ve cam tabaklar içinde kahvaltılıkları servis ettim.
Zeytinleri kuşlu tabaklarda servis ettim.
Sofra tasarımında bütünlük sağlamak açısından kuş figürlü reçellikler ve peçete halkaları kullandım.
Mor Statice ve sarı Craspedia çiçeklerini sadece peçete halkalarında değil, sofranın boş kalan kısımlarına serpiştirmeye çalıştığım minik cam vazolarda da kullandım.
Burada mor Statice ile sarı GERBERA zıt renklerde hoş bir görüntü oluşturdu.
Domatesin kenarına minyatür kekik dalları yerleştirdim. Domatesin sol kenarında görülen kuş figürlü bir çan ise sofraya davette bulunmamızda yardım etti :)
Reçelsiz ve bal kaymaksız kahvaltı olmaz! Reçelliklerin kapaklarını doğal rafya ile çiçek ve kuru limon dilimleri ile süsledim.
Sofraya kısa süre de olsa konuk olan kuru dal üzerine yaptığım aranjmanda muhteşem güzellikte mavi ALPHAMARTON, turuncu HOROZ İBİĞİ ve mor SÜMBÜLler kullandım.
Sofranın masanın öbür ucundan görünümü
Bu da tepeden görünümü :)
Böyle keyifli kahvaltıların her daim olması dileğiyle...
1 yorum:
Adeta buyulendim Telem Hocam (: Ellerinize saglik (:
Yorum Gönder